sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Takka tuli!

2014-10-05

Takaksi valitsimme saksalaisen Spartherm Varia FDH kiertoilmatakan. Takkasydämessä on läpiluukku. Olohuoneen puolella hissiluukku, sekä ruokailutilan puolella tavallinen sivusta-aukeeva. Toimitukseen halusimme myös asennuksen, koska kiertoilmatakassa on tärkeää saada ilmatilat, liikuntasaumat yms. oikean kokoisiksi, näin emme uskaltaneet itse alkaa asentelemaan. 

Takassa on siis rauta sydän, joka vuorataan SILCA levyillä. Takka ottaa kylmää huoneilmaa alhaalta ritilästä ja nousee lämpimänä takan päältä. Kiertoilmatakka on huomattavasti varaavaa takkaa kevyempi sekä sirompi. Meille tulee taloon maalämpö, joten takka on toissijainen lämmönlähde. Jos talossamme olisi sähkölämmitys, varaava takka olisi ollut kannattavampi. Onhan se selvää, että varaavan takan lämmityskyky on paljon tehokkaampi.

Hormi asennetaan myös lähipäivinä. Sen saamme Hannun kanssa asennettua. Hormiksi tuli Schiedelin Permater smooth teräksen värisenä. Asennuksen jälkeen takkaan voi jo laittaa tulet:) Takan pinnoitus tehdään vasta keväällä, kun viimeisiä viimeistelytöitä tehdään, näin takka ei mene pilalle mahdollisista iskuista tai rakennuspölystä. 

Loppuun vielä ulkokuva tämän hetken tilanteesta. Saisi ikkunat ja ovet jo tulla!
6 kommenttia:

 1. Oi kuin hieno takka! :) On ollut kyllä kiva seurata teijän rakennusprojektin etenemistä ja samalla miettiä,että jos sitten itekin joskus uskaltais harkita rakentamista vaikka toistaseks sinkkutaloudessa ei oo ihan vielä ajankohtaista.. Takkaa oon kyllä omaan kotiin miettinyt, kun ei sillä ilmalämpöpumpulla nyt kovin tehokkaasti rivaria lämmitä ja takassa on kyllä sitä jotain. Harmi vaan,et mun kotiin ei mahdu tollanen hieno 2 puolinen takka :(

  Hyvää loppuprojektia, teidän talosta tulee aivan varmasti täydellinen! <3 :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti Terhi!:) Mä olen jo ihan hurmioituneena täällä miettinyt, että kuinka ihanaa on ensin syödä jotain herkullista ruokaa ruokapöydän ääressä ja katsella takkatulta ja sitten siirtyä olohuoneen puolelle ja edelleen näkee sen rentouttavan takkatulen! Ja vaikka takka ei oliskaan tuollanen iso kaksipuoleinen, niin löytyy todella monia nättejä takkamalleja ja se kaunis tulen loimu.<3 :)
   Ehdottomasti kannattaa jatkaa unelmointia rakentamisesta ja vaikka alkaa vähän suunnittelemaan, että minkälainen se koti voisi sitten tulevaisuudessa olla, vaikka ei ihan vielä olisikaan ajankohtainen!:) Mä piirtelin kanssa ihan nuorena jo kaikenlaisia koteja sisustuksineen ja tallensin koneelle kaikenlaisia inpiraatiokuvia!:) Siitä se sitten joskus lähtee!

   Poista
 2. Upea takka. Juuri sopivan pelkistetty, mutta kaksipuolisuus tuo oman juttunsa. Ehdottomasti sopisi meillekin. Mieletön projekti teillä, jatkaa päivittelyä, näitä on mukava lukea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti, kiva kuulla!:) Juu ihastuttiin ajatukseen kaksipuolisesta takasta, kun se jakaa kuitenkin ruokailuhuoneen ja olkkarin. Mukava sitten syödä ja siirtyä olohuoneen puolelle lepäilemään nähden kokoajan rentouttava tuli takassa.

   Poista
 3. Ihana takka! Tosi nätti ja pelkistetty :) Mäkin haaveilen takasta meidän taloon. Pönttöuuni sopisi talomme henkeen, mutta toisaalta olisi ihana nähdä se tuli. Mutta taitaa niihinkin saada nykyään sellaiset "ovet", että tulen näkee. Oon vielä ulalla mahdollisuuksista :) Olet sen jo varmaan tännekin kirjoittanut, mutta mikä lämmitysmuoto teille tulikaan? Ihania rakennushetkiä unelmanne parissa. Taitaa projekti olla kovasti jo edennyt :) -Maria-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ja kiitos viestistäsi! Meillä on maalämpö, joten takka on meillä vain toissijainen lämmönlähde, mutta ihana ja kaunis tunnelmanluoja! :) Varmasti tosiaan saa jo sellaisialäpinäkyviä luukkuja erilaisiin takkamalleihin, kyselemään vain!:)
   Raksalla on kyllä tapahtunut sitten viime näkemän, yritän saada A:n kirjoittelemaan tänne vähän useammin, jotta saisi vähän päivitystä!:)

   Poista

Lämmin kiitos viestistäsi!:)