sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Sateet saa tulla!

Terve! Pitkästä aikaa taas täällä. Nyt voi taas hetken puhaltaa, sillä talo on saatu sateelta suojaan. Aika pitkiä ja hikisiä päiviä olen viime viikkoina raksalla viettänyt. Onneksi kelit on ollut kohdillaan. Tällä hetkellä tilanne on se, että talo alkaa ulkoapäin olemaan lähes valmis.
Ikkunoidenkin piti tulla tällä viikolla, mutta ikäviksemme saimme ikkunatoimittajalta viestin, että ikkunat viivästyy tehtaan ruuhkautumisen johdosta 1-2viikkoa.

Paljon on tapahtunut muutamassa kuukaudessa ja tuntuu, että joka päivä rakennus etenee hirmu vauhtia. Suurin kiitos siitä kuuluu Timpurillemme Hannulle.

Tässä kuvia elo- sekä syyskuulta:

Maalämpöpiirin asennus käynnissä. 40mm vesiputkea upotettiin savipeltoon yhteensä 600metriä. Kaksi kaivinkonetta kaivoi ja minä ojan pohjalla uittamassa putkea.
Putket upotettiin n. 1.2metrin syvyyteen. Rakennuspaikan alla hiekkapohja, kuten kuvasta näkyy.

Maasuodattamo rakennettin pihapiiriin. Eli kunnan viemäriä tontille ei tullut. Suodattamolla pituutta yhteensä n.20metriä. Kuvassa kolme sakokaivoa, joihon jää kiinteä jäte, ja siitä eteenpäin nestemäinen siirtyy pumpulla suodatuskenttään.

Talon harja n. kymmenessä metrissä. Vinokoolaus tukee runkopuita vääntyilyltä, sekä samalla saadaan ulkovuorilaudan tuuletusrako. Harvemmin näkee vinokoolausta enää käytettävän, en kyllä ymmärrä miksi? Kuva talon takapuolelta pohjoisestaOli hieman haasteellinen paikka maalata räystäslaudat:P Kuva talon etupuolelta etelästä.
Katto saatu kokonaan pellitettyä. Tuon pinon verran ulkoseinien eristämistä vielä jäljellä.

Ulkovuorilaudaksi valikoitui 17cm leveä paneeli, vaakaan. Maalina Tikkurilan Vinha, sävy Tuulikki

Viimeiset kuvat jo viikon vanhoja, eli tällä hetkellä talosta maalaamatta enää yksi seinä, sekä parvekkeen runko saatu tehtyä. Ensi viikolla alkaakin sitten ilmastointi- ja sähkötyöt, sekä takka-asentaja tulee asentamaan kiertoilmatakan. Siitä lisää sitten myöhemmin.

Palaamisiin A

6 kommenttia:

 1. Oho onpas se jo hyvällä mallilla! Sisäpuolen laittaminen on ton jälkeen varmaan aika easy cake?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi. Ei nyt easy cake, mutta huomattavasti työnteko helpottuu, kun ei tarvi kiikkua 8metriä korkeilla telineillä:)

   Poista
 2. Ihana seurailla teidän talonrakennusprojektia! :) Innolla aina odotan uutta postausta. :D Tällä hetkellä meilläkin on pieni haaveilu omasta tontista, minne ruvettaisiin rakentamaan omaa taloa. Vähän aina pelottaa kuitenkin se rahapuoli siirtyä rivitalosta omakotitalon rakentamiseen. :( Kummallakaan meistä ei ole myöskään mitään kokemusta, joten palkattua apuvoimaa tarvitaan hurjasti. Vaikee vaan yhtään budjetoida tai edes ajatella kuinka paljon siihen koko prosessiin kuuluu. Kiva siis seurailla täältä :) Tsemppiä teille! Tulee varmasti ihana talo ja koti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon viestistäsi!:) Rakennusaika on kyllä jännittävää aikaa, mutta positiivisessa mielessä!:) Kannattaa käydä tutustumassa ja katselemassa erilaisia talopaketteja ja kun oikeanlainen talomalli ehkä löytyy, juttelemassa pankin kanssa, minkälaisia ratkaisuja saisi tehtyä! Me rakennetaan pitkästä, joten budjettia on silloin hankalampi määritellä, mutta talopaketissa pääsee paljon enemmän jyvälle, kunhan ei mene liiallisuuksiin pintamateriaalien ja maatöiden kanssa!:) Ei kannata koskaan lopettaa haaveilua!♥

   Poista
 3. Hieno talo! Ihana! :) Näitä postauksia odotan innolla. Ja etenkin niitä sisustuspostauksia sitten kun sen aika koittaa! :D Mutta pakko ihmetellä, miksi valitsitte Vinhan pintamaaliksi? Tai Vinha ei siis ole maali vaan puunsuoja. Ylipäätään maalimyyjänä ihmettelen aina miksi ihmiset eivät halua suojata talon ulkopintaa kunnollisella maalikerroksella vaan monet ehdottomasti haluavat Vinhan vaikka mitä koittaisi muuta ehdottaa :D Mielelläni siis vain kuulen edes yhden perustelun koska asiakkailta niitä ei voi alkaa tivaamaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Kiitos viestistäsi. Vinha valittiin pitkälti timpurimme suosituksesta. Hänellä yli 20v kokemus talonrakennusalalta ja suositteli vinhaa, eikä osannut sanoa siitä huonoja puolia.
   Sen sijaan hyviä puolia oli paljon:
   mm.
   -puunsuojaus
   -hengittävyys vrt. Lateksimaaliin
   -puun syyt näkyvillä (jos tykkää siitä)
   -helppo levittää

   Uskoisin nykypäivänä lähes kaikkien ulkomaalien olevan hyviä.
   Joka tapauksessa puuverhottu talo pitää huoltomaalata kerran kymmenessä vuodessa

   Poista

Lämmin kiitos viestistäsi!:)