keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Keittiösuunnitelmia

Heippa vaan kaikille! Välillä vähän talon sisus/sisustus juttujakin tänne blogin puolelle! Käytiin viime sunnuntaina Ikeassa suunnittelemassa taloomme tulevaa keittiötä ja parin tunnin Ikean suunnittelupöytäkoneiden ääressä istuskelu tuottikin mieluisat lopputulokset henkilökunnan loistavan palvelun ansiosta!

002

Suunnittelimme siis keittiömme jo ennen Ikeassa käyntiä ja mielessä oli tarkkaan ajatukset, mitä ja millaista haluamme ja kaikki onnistui upeasti heidän tuotteillaan. Suunnitelmissa on tyylikkäät yksinkertaiset korkeakiiltovalkoiset kaapistot, integroitu astianpesukone ja jääkaappi. Mikro ja uuni ovat seinässä.  Liesituuletin ei tule olemaan tuollainen putkimallinen, haluamme vähän kevyemmän mallin, mutta aiomme hankkia sen muualta, kun Ikealla ei ollut sopivia saareke -liesituulettimia. Saarekkeeseen tulee induktio- sekä kaasuliesi. Kuvassa ne on vähän hassusti, mutta ne tulee olemaan vierekkäin tuossa saarekkeen keskellä(suunnitteluohjelma ei tajunnut laittaa niitä yhteen). Yläseinäkaapeissa on maitolasia keventämässä tunnelmaa, tyyliin:

AAKitchen

Saarekkeeseen mietittiin mustaa kivitasoa, mutta ihastuttiin myös ajatukseen itsetehdystä vaaleanharmaasta betonitasosta! Hintaero olisi melkoinen ja betonitaso on kuitenkin melko kestävä ja todella kivan näköinen!

Betonitaso:
AAKitchen3

Kivitaso:
AAKitchen1

Saarekkeeseen tulee pieni taso, jonka ääressä voi istua. Olen ihastunut tähän Askon Recor malliin ja tämä onkin ollut mielessä jo parisen vuotta! Ruokailutilan pöydän rakennamme kyllä varmaan itse, mutta tuollainen jykevän mallinen pöytä olisi aika ihana!

AAKitchen2


Sellaisia suunnitelmia meidän keittiöön kuuluu! Kohta tulossa postausta taas työmaalta, siellä sokkeli on jo valmis!:) Kohta alkaakin siis jo talo nousemaan!

Huom! Mielessämme on ollut jo pitkään valita keittiö Ikealta. Olemme kuulleet paljon hyvää työtasoista, kaapistoista ja kodinkoneista, niin erilaisista sisustusblogeista, kuin ystäviltämmekin.
Tämä teksti sen takia, että joillakin on niin vahvat mielipiteet Ikean tuotteista. Mutta kukin tyylillään! Tämä on meidän kotimme, suunnitelmamme ja valintamme. Jokainen tehköön niin, kuin asian parhaimmaksi näkee, eikö niin!:)

24 kommenttia:

 1. Todella mielenkiintoista ja ihania suunnitelmia teillä. :) Minä olen aina haaveillut kivitasosta, mutta tuo betoni olisi ihanan moderni. Tästä blogista saa kivasti ajattelemista siihen omaan kotiin sitten joskus vaikka se onkin vasta haavetasolla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Ihana kuulla, että blogista saa inspiraatiota.:) Ollaan kyllä niiin innoissamme tästä! Ja siitä se lähtee, haaveista totta!♥

   Poista
 2. Tuleeko keittiöön yhtään enempää laskutilaa? Sitä näyttää olevan aika vähän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keittiön suunnitelma on siis ensimmäisessä kuvassa.:) En saa lisättyä neliöitä taloon, vaikka kuinka haluaisin.:/

   Poista
  2. Täälläkin kiinnitettiin huomiota tuohon todella vähäiseen laskutilaan. Mut eihän sille sitten mitään voi jos ei ole riittävästi tilaa... Muuten tosi ihanan näköinen keittiö tulossa! Ja tuo betoni vaikuttaa mielenkiintoiselta vaihtoehdolta, mutta mietin vain noita "koloja", miten saa pidettyä puhtaana?

   Poista
 3. Meillä ostettiin edelliseen asuntoomme keittiön ikeasta. Oltiin ihan sulper tyytyväisiä keittiöön, kaikki meni ihan täydellisesti kaikin puolin.Ikean keittiökaapeissahan on takuu 25 vuotta jos en ihan väärin muista ja kodinkoneissa 5 vuotta kun taas kaikkialla muualla se 3 vuotta. Nykyiseen asuntoon otettiin keittiö isolta keittiövalmistajalta niin ongelmia tuli heti, laatu on ihan sama kuin ikealla ellei jopa ikealla parempi. Ootte päätynyt ihan oikeeseen ratkasuun ottaa ikeasta keittiö :) Tsemppiä talon rakennukseen ;) Ja tuo suunnittelu vaihe muista nauttia siitä, se on yllättävän nopeasti ohi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsemppaavasta kommentistasi Maria!:) Me ollaan kans kuultu niin paljon hyvää noista keittiöistä, että vaikka alussa mietittiin kunnon keittiöfirmaa, päädyttiin ehdottomasti tähän vaihtoehtoon. Meillä kun ei taas ole ollut hyviä kokemuksia taas noista keittiöfirmoista.:D haha

   Mä oon niin fiiliksissä, kun saa suunnitella kaiken ihan niin, kuin itse haluaa! Tää on niin mahtavaa ja odotan niin innolla, kun pääsee joskus sisätöihin toteuttamaan niitä!:)

   Poista
 4. Mun mielestä tuo betonitaso näyttää aika karhealta ja viimeistelemättömältä, en ehkä itse ottaisi. Kiva keittiösuunnitelma teillä, itsekin haluaisin joskus keittiööni saarekkeen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa oikeassa kuvassa on kaksi betonitason vaihtoehtoa, edessä näkyy viimeistelemättömämpi, jossa näkyy vielä ilmakuplia, eikä sitä olla tasoiteltu tai kiillotettu, kun taas tuo, missä on allas on viimeistelty ja sellainen meilläkin oli ajatuksena!:) Ei siis ihan noin rouhea, mitä tuossa toisessa kuvassa.:)

   Poista
 5. Olisiko pitempi saareke mahtunut mitenkään? Kyllä tuo näyttää minusta hyvältä keittiöltä jo noinkin :) Ja toisaalta, eihän me tiedetä mittoja, voihan tuossa ollakin laskutilaa juuri sen verran mitä tarvitsee! Betonitaso on myöskin upea idea<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saareke saattaa kyllä vielä pidentyä hieman!:) Meitäkin hieman arveluttaa laskutilojen määrä, mutta silloin olisimme joutuneet lisäämään rajusti neliöitä, jotta suunnitelma olisi täydellinen. On tuossa silti jo nyt paljon enemmän laskutilaa, mitä meillä on tällähetkellä ja hyvin olemme pärjänneet.:)

   Poista
 6. Aloitin jo kirjoittamaan kommenttia mutta se karkasi :) Keittiösuunnitelma näyttää hyvältä ja ajatus betonitasosta erikoinen, noissa parissa kuvassa se ainakin näyttää minusta tosi kauniilta. Näin perheellisenä minä kiinnitin huomioa jääkaappiin/ pakastimeen. On ilmeisesti tuossa oikeassa laidassa? Teilläkin varmasti perhe kasvaa (jos luoja suo) niin minä itse olen ainakin kokenut ehdottoman tärkeänä täys korkean jääkaapin ja pakastimen. Mutta kuten sanottu, keittiö on teidän ja teidän näköinen ja tietysti tila ja neliötkin asettaa omat rajoituksensa. Tämä siis vaan ajatuksia herättämään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meitäkin kutkuttaa ajatus betonitasosta! Se on kivan erilainen ja idea itse tehdystä tasosta olisi niin mahtava!:)

   Alunperin meillä oli tarkoituskin kokonaisesta jääkapista ja pakastimesta, mutta tilaan ei valitettavasti mahdu.:( Meille tulee kyllä arkkupakastin autotallin puolelle, jonne saadaan sitten säilöttyä ruokaa enemmänkin.:)

   Poista
 7. näyttää ihanalta :) odotan aina innolla uusia postauksia tänne! itse en ole vielä rakentamassa taloa, muuttamassa ihan vain, mutta silti vaa inspiraatiota :D tuo betonitaso on mun silmään tosi kiva ja tietyllä tapaa sellainen vähän erikoinen, ettei ihan kaikilta löydy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitoksia kovasti!:) Aivan ihana kuulla, että saat inspiraatiota jutuistamme!:)
   Me ollaan melkein jo kallistuttu juurikin tuon betonitason puolelle, kun saa tehdä itse ja ulkonäkö on niin kaunis!

   Poista
 8. Keittiöstä tulee varmaan ulkoisesti hieno, mutta olisi aivan liian pieni minun tyyliini. Laskutilaa on vähemmän mitä esim meidän kerrostalokaksion keittiössä ja sitä tarvitaan, varsinkin jos olette kovia laittamaan ruokaa. Mielestäni jos omakotitalon tekee alusta asti kannattaa tehdä kertarykäyksellä kunnollinen :) Eikö teidän talosta kuitenkin tule n. 150 neliöinen, vai muistanko väärin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen itseasiassa eri mieltä kanssasi.:) Asuttiin vuosi takapperin edellisessä asunnossamme, jossa oli laskutilaa vähän enemmän ja se vaan täyttyi kaikesta romusta, mitä keittiössä ei edes kuuluisi olla. Kunnon kokki pystyy tekemään tuollaisessa tilassa pöperöt, kunhan pitää työtasot siistinä, eikä sikaile! Ja jos katsot tarkemmin, niin laskutilaa on kyllä ihan riittävästi! Kuvat eivät aina anna ymmärtää sitä miltä todellisuus tulee näyttämään, onhan tossa jo neljä metriä keittiöseinääkin!

   Poista
  2. Ei siis millään pahalla!:) Otamme kommentit ilomielin vastaan, mutta näitä juttuja on kyllä suunniteltu, ettei ihan hätäpäissään olla keksitty!:) Talomme asuinpinta-ala on n.170 neliötä, mutta meille tulee kaksi kerrosta, mikä vaikuttaakin siihen jo aika kovasti.

   Poista
 9. Ikea Why not! Haluan kuitenkin vielä kehottaa vilkaisemaan näitä http://www.poggenpohl.com/?gclid=CjkKEQjwzv-cBRD_oY2PouKVvMIBEiQAKuGNC77klFzfgPALBx30RlHDjAUP68VldRdMd4GdnHpvx6zw_wcB . Meille poggenin keittiö, vanhemmillani ja meidän loma asunnolla. Suosittelen ehdottomasti :) Kivoja rakennus puuhia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!:) Kivan näköisiä keittiöitä, mutta eiköhän me alkuperäisessä suunnitelmassamme pysytä.

   Poista
 10. Olemme mieheni kanssa juuri myös rakennuttamassa omaa taloa ja miten onkaan saman näköinen keittiö tulossa :D juuri tuollaiset korkeakiiltoiset valkoiset kaapistot kynnellisillä vetimillä. mielenkiintoista seurata teidän projektia blogin kautta. Meillä vielä tehdään pohjatöitä, joten onneksi aikaa suunnitella on vielä paljon. Keittiön tasot on meilläkin valitsematta.. Kivitasot ovat upeita mutta tosi tyyriitä. Miten, onko tuossa betonitasossa jokin pinnoite jotta helppo puhdistaa vai onko karkea?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Betonitason karkeus riippuu siitä, kuinka hyvin sen tekee ja viimeistelee.:) Sitä on vaikeaa saada täysin sileäksi, mutta tuossa yhdessä kuvassa on aika hyvin saatu tasoitettua kaikki kuplat(altaan reunus viimeistelty ja vieressä viimeistelemätön betonitaso).

   Poista
 11. Korkeakiiltoiset kaapit ovat toki aivan ihanat, mutta eikö ne ookkin ihan hemmetin epäkäytännölliset kun naarmuuntuu niin helposti?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on töissä korkeakiiltoiset kaapit, eivätkä ne ole kyllä menneet miksikään!:) Tasot voisivatkin mennä, mutta sellaisia meille ei tulekaan, kun ajateltiin noita betonitasoja.:)

   Poista

Lämmin kiitos viestistäsi!:)