tiistai 29. huhtikuuta 2014

Tilannepäivitystä

20140327_134725 20140415_131022

Terve vaan kaikille! A täällä kirjoittelee ensimmäistä kertaa. Me tulemme molemmat täällä tästä lähin kirjoittelemaan, minä lähinnä tarkemmista talonrakentamiseen liittyvistä asioista ja Silja rakentamisen fiiliksistä sekä sisustusjutuista.  Tämä toimii meidän molempien rakennuspäiväkirjana.

Puuhommat on jatkuneet tontilla raivoisasti, sillä tontin peltoaukealla pidettiin sahaustalkoot 15.4.-14.  Talkooapuna toimi naapurit, kiitos vielä heille. Päivän duunina oli yli sadan tukin sahaus lankkutavaraksi. Aamu kahdeksan aikoihin aloiteltiin ja ilta kahdeksalta saatiin hommat pakettiin. Päivä oli todella raskas, lankkua tuli sahalta vinhaan tahtiin. Lankun painot vaihteli 10kg-50kg välillä, joten kaksi miestä sahan päässä sai kiirehtiä. Tukeista saatiin todella laadukasta lankkua 2x4 tuumaisesta aina 2x12 tuumaiseen. Yhteensä lankkua tuli n.30kiintokuutiota. Lisäksi kuorista saatiin n. 10-15 kuutiota polttopuita, joista Silja uhkaili tekevänsä mieluummin jotain sisustusroinaa.;)

IMG_0373
IMG_0376

Taapelin pohja pölkyistä tehtiin keskiviikkona 23.4.-14 Siljan isän kanssa hätäseen, mutta taapelointiin menikin sitten pari päivää, koska lankut eivät olleet ihan mitään kevyttä nosteltavaa. Ei tarvinnut käydä pariin päivään salillakaan!
Syksyllä pitää vielä rakennella katto taapelin päälle, jotta puutavara saa kuivua rauhassa pari vuotta sateelta suojassa. Näistä lankuista voi sitten rakennella kaiken näköistä, mitä mieleen juolahtaa. Mielessä on ollut aina huonekaluista piharakennuksiin!

Viime sunnuntaina siistittiin tonttia talkooporukalla vielä tukeista, jotka menee polttopuiksi. Polttopuita yhteensä tontilta tulee varmasti lähemmäs 40 mottia. Muutaman talven niillä taloa kyllä lämmittää! Risua ja oksaa myös pinoissa varmasti n.50 mottia, katsotaan nyt jaksaako noista haketta alkaa tekemään. Helpommalla varmaan pääsisi kun joku nuo tuosta hakisi pois...

101

Tontti alkaa nyt raivauksen osalta olemaan sitten valmis! Tämän viikon perjantaina kaivuriurakoitsija tulee käymään tontilla ja kartoittamaan rakennusaluetta. Tietäkin tontille joutuu rakentamaan n.70metriä ja se on nyt ensimmäinen mikä pitäisi mahdollisimman nopeasti saada valmiiksi.

Rakennus tulee  kyllä niin mahtavalle paikalle. Kuiva metsikköpohja  jota ympäröi pellot, sekä pohjoispuolella mänty/kuusimetsä. Aurinko porottaa talon pitkälle sivulle lähes koko päivän ja lähimpiin naapureihin tulee matkaa yli 50metriä, joten omaa rauhaa on riittämiin!

Talon etupihalle ollaan suunniteltu pientä nurmialuetta, patiota, tynnyrisaunaa sekä ulkokeittiötä. Kumpa vois jo paistaa makkarat omalla terassilla!

4 kommenttia:

 1. Koska talon tulisi olla muuttovalmis? :)

  VastaaPoista
 2. Moi. Tarkkaa aikataulua ei ole, koska talo tehdään paikalla pitkästä. Toiveena ehkä 2015 kesäksi.

  VastaaPoista
 3. Todella hienoa että jaksatte kumpikin panostaa blogiin, vieläpä rakentamisen lisäksi! Aurinkoista kesää teille ja voimia rakennusprojektiin.
  Ps. Jos saan antaa pari vinkkiä niin kun lattia on valettu antakaa sen kuivua todella hyvin, ettei tarvitse myöhemmin katua ja jos olette suunnitelleet valkoista lattiaa, suosittelisin harkitsemaan vielä sillä sitä saa olla siivoamassa monta kertaa päivässä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu koitetaan päivitellä blogia ahkerasti, aina kun aikaa löytyy.
   Lattian kuivumisaika yleensä 1cm/viikko, eli meillä 10viikkoa.
   Meillä taas valkoisesta lattiasta hyviä kokemuksia, varsinkin kun meillä on iso pitkäkarvainen karvakamu:) Sen sijaan tummaa lattiiaa saa jatkuvasti imuroida:)

   Poista

Lämmin kiitos viestistäsi!:)