sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

TONTTIA RAIVAAMASSA

144

Tänään on ollut aivan upea ilma ja tukevan aamupalan syötyämme päätettiin ottaa kauniista päivästä kaikki irti ja lähdettiin tontille raivauspuuhiin! Saatiin mukavasti raivattua tontin edustaa poikaystäväni A:n sekä äitini voimin. Isommat puut tullaan kaatamaan tietysti metsätyökoneella, mutta kaikki mitkä on mahdollista tehdä itse, me tosiaan teemme.

Mä olen pienestä asti ollut mukana puunkaatohommissa, klapien kantamisessa sekä muissa omakotitalon tilan hommissa, joten tämä on ihan tuttua puuhaa, joskin miellyttävämpää nyt, kun tekee töitä oman tulevan kodin eteen.

Töitä tehtiin auringon laskuun saakka, kun alkoi jo hämärtää niin paljon, ettei kannattanut alkaa enää moottorisahaa käyttämään. A menee huomenna vapaapäivän kunniaksi jatkamaan ja koettaa päästä ojanvierustan pajukosta eroon, niin saadaan tilaa tulevalle tielle. Viikonloppuna mennään jatkamaan yhdessä ja koitetaan taas saada mahdollisimman paljon siistittyä tonttia pikkupuista, jotta isot koneet pääsevät helpommin paikalle.

151
Jättiläismäntyjä, halkaisija jopa 80cm
134 135

Oli aivan sainoinkuvaamattoman mahtava tunne, kun pääsi vihdoin tekemään jotakin näkyvää oman kodin eteen. Mulla varsinkin on ollut sellainen fiilis, että en voi uskoa rakennusprojektiamme todeksi, ennenkuin näen  jotain konkreettista. Tämä päivä helpotti vähän oloani ja kunhan saadaan lopulliset piirustukset arkkitehdiltämme(joka on myös pääsuunnittelijamme ja vastaava mestarimme) ja päästään tositoimiin niin eiköhän aivot siinä vaiheessa jo ala ymmärtämään, että nyt se rakentaminen tosiaan alkaa!

152 147

6 kommenttia:

 1. Se on kyllä totta, ettei rakennusprojektia meinaa tajuta ennen kuin se on todellakin alkanut niin, että näkee jo tontilla muutoksia :) Hienoa, että teette mahdollisimman paljon itse - sillä kyllä säästää todella paljon! :) Me raivasimme alkusyksystä jo tontiltamme isot puut ja pusikot pois. Ensi viikolla pääsemme jo kulmatappeja lyömään tontille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ihanaa, teilläkin sitten aika jännittävää aikaa tällä hetkellä! Me saatiin piirustukset eilen ja voi olen kyllä niin innoissani!:))

   Poista
 2. Kannattaa säästää nuo kaadetut puut jos meinaatte takan sinne talooon ;) saa nimittäin varmaa pitkäksi aikaa polttopuita sinne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, näin olimme ajatelleet!:) Tuosta aika kivasti tosiaan kertyy noita puita! Isoista puista tuleekin sitten pitkää tavaraa

   Poista
 3. Onhan se myös kivakin tehdä itse, ainakin jotain ;D Kivan näköistä seutuakin näyttää olevan. Onko siis kaukana kaupungista vai kuitenkin lähellä kauppoja tms? :) Laitatko arkkitehdin piirustukset tännekin näkyville? Kysymyksiä kysymyksiä :-D Heh, no mutta aion kyllä seurata projektianne, nimittäin vaikuttaa hienolta talolta!!

  VastaaPoista
 4. Heippa! Arvoin kumman blogin puolelle kirjoittaisin mutta päätin kirjoittaa talopuolellesi kun Poriin rakennatte. Haluaisitko tehdä postausesittelyn Porista :) ? Mistä pidät sielä, lempipaikkojasi, hyviä ruokapaikkoja/kauppoja, näkemisen arvoisia paikkoja, miten palvelut toimii(esim.terveydenhoito) yms. Olen sielä muutaman kerran käynyt(Yyteri ja kirjurinluoto + keskusta) ja ne olivat hienoja paikkoja ja Porista on jäänyt aurinkoinen kuva mutta olisi kiva tietää pintaraapaisua enemmän Porissa asuneen mietteitä :)

  VastaaPoista

Lämmin kiitos viestistäsi!:)