perjantai 18. syyskuuta 2015

SAUNA

IMG_3559
Tänään esittelen meidän rakkaan rentoutumishuoneen, saunan. Me ollaan ihan saunahulluja molemmat ja välillä tulee saunottua ihan joka päivä!

Ollaan molemmat asuttu monen monta vuotta kerros- ja rivitaloissa, joissa ei ole ollut saunaa, eikä taloyhtiön yleisissä saunoissa ole mielestäni ollut mukava käydä, ehkä enimmäkseen hygienia syistä, kun siellä käy monen monta ihmistä eikä tiedä, kuinka hyvin kukin pitää hygieniastaan huolen. Vanhempien luona ollaan muutamat kerrat käyty saunomassa, mutta on ihan eri asia omistaa ihan oma sauna, kuin käydä toisten luona, vaikkakin kyseessä onkin lapsuudenkodit. Ystävien kanssa on myös mukavaa saunoa ja innolla odotetaan vielä sitä päivää, jolloin ollaan saatu terassi valmiiksi ja pienenpieni ulkoporeamme, jonne pulahtaa!

Käytiin tänään vähän kaupungilla kiertelemässä ja poikettiin Anttilassa, josta löytyi saunaosastolta kivoja tuotteita alennettuun hintaan! Mukaan lähti kaksi kotimaista pellavaista Lapuan Kankurit -merkkistä saunatyynyä sekä pitkät laudeliinat. Tekstiileissä esiintyy kauniit pohjoismaiset kuviot, mustissa tassunjäljet ja vihreissä pöllöt. Lisäksi ostettiin Luhdan pieni kori saunatuoksuja varten.

IMG_3553 IMG_3558 IMG_3569 Rakastan erilaisia saunatuoksuja. Nyt, kun mulla on pieni flunssa päällä ja nenä tukossa, voisi laittaa muutaman tipan eukalyptusta ja minttua löylyveteen avaamaan hengitysteitä. Innolla odotan myös joulua, kun pääsee tunnelmalliseen joulusaunaan.
IMG_3565
Oletteko te saunaihmisiä?:)


29 kommenttia:

  1. Upea! Just pari päivää sitten hehkutin miehelle teidän kaunista taloa kun puhuttiin kotien ostamisesta ja kustomoinnista. Enkä suotta, teidän koti on ihan mieletön ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitooos ihanainen!♥ Jotenkin vaan on kyllä ihan rakkaus leimahtanut omaan kotiin ja aion kyllä panostaa tähän kaikkeni!:)♥

      Poista
  2. Upea sauna! Yhden asian muuttaisin: puukiuas sen olla pitää. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti!♥ Mä vannon kanssa puukiukaiden nimeen ja olin kyllä yllättynyt, miten hyvät löylyt tästä tulppanista itseasiassa tulee! Tässä on yli 100kg kiviä, joten löylyt ovat hyvin kosteat, mitä ei monet sähkökiukaat saa aikaan!:) Meidän pihaan tulee silti vielä tynnyrisauna, jossa saadaan sitten nauttia kyllä ihan puukiukaan löylyistäkin.♥

      Poista
    2. Tynnyrisaunaa en ole koskaan päässyt kokeilemaan. Kuulostaa kyllä kivalle! :)

      Poista
  3. Oon kyllä saunaihminen, mutta yksin ei oo kiva mennä, paitsi joskus tosi harvoin. Viimeksi yksin ollessa vaan peeloilin kattoon ja mietiskelin, et jokohan menis pois.
    Venla ei oikein saunassa viihdy, on liian kuuma, alkuun pelkäsikin saunaa.

    Ja tietysti lauteille ei voi päästää, kun tippuisi satavarmasti alas naama edella kiukaalle, kun on niin pieni ja nopea, että menee äkkiä suoja-aidan alta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en kans yksin ollessa viihdy ihan niin pitkään saunassa, kuin seurassa. Muutamina kertoina, kun oon ollut ihan jäässä ja oon mennyt saunaan lämmittelemään yksikseni, oon alkanut hieman enemmän rentoutumaan ja yrittänyt olla oikeastaan ajattelematta mitään niin johan aika hurahti! Kasvo- ja hiusnaamiota vähän ja hieman "saunajoogaa", niin jopas tulee rentoutunut olo!♥
      Juu lasten kanssa täytyy kyllä olla tosi varovainen, ettei vaan pääse kiukaaseen polttamaan itseensä! Oliskohan joku pieni lasten amme hyvä? istuskelis siinä ja lutrais veden kanssa.:)

      Poista
    2. Venla ei viihdy enää siinä ammeessakaan. Heti kun pääsi uimaan uimahallin isoon altaaseen, niin enää ei kotona amme ollutkaan riittävä xD

      Suihkussa jos ollaan käyty ja laitan neidin välillä ammeeseen, niin tää vaan pureksii niitä kylpyleluja. Ja välillä yrittää tulla pois. Suihkun lattiala sit oliskin kiva läpyttää vettä :)

      Poista
  4. Ihana sauna! Tiedätkin varmaan jo, mutta teidän koti on täy-del-li-nen! ❤
    Yksi asia kannattaa varmistaa: eihän Luhdan kori päästä kastuessaan väriä lauteille? Meillä kävi juuri eräs episodi Pentikin korin kanssa, ja siksi tuli mieleen :D
    Mutta upea sauna, mullakin on haaveena, että seuraavassa kodissa on oma sauna. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos hurjasti ihanista sanoista♥
      Joo mietin itseasiassa just ihan samaa, että jos toi kori kastuu, niin voi jättää väriä, mutta yritän nyt ainakin toistaiseksi pitää sitä kuivalla maalla.:D

      Poista
  5. No jo on upea sauna :o En oo koskaan nähnyt yhtä ihanaa! :D

    Erika

    VastaaPoista
  6. Pidätkö siis tuota Luhdan koria ihan saunassa, ettet pesuhuoneessa? Mulla on pesuhuoneessa paljon Luhdan koreja täynnä kosmetiikkaa, mutta kiva idea olisi kyllä hommata juuri saunankin puolelle kori saunatuoksuille yms! Kestääkö kori löylyt?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu olen pitänyt saunassa alalauteilla, mutta vältän koria osumasta veteen, sillä korin ollessa musta, voi liueta väriä.:/ Muuten on kyllä kestänyt hyvin!:)

      Poista
  7. Ihana sauna teillä! :) Täällä ilmoittautuu kans yks saunafani, tulee nimittäin saunottua päivittäin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos kovasti!:) Saunassa vaan on niin ihanaa rentoutua!

      Poista
  8. Hieno sauna. :) näyttäis olevan samanlainen kivi tehosteseinäkin teillä! :p

    VastaaPoista
  9. Minkä kokoinen teidän saunanne on? Ihan mahtava tämä idea,että lauteet vastakkain! On niin mukava lukea rakennus/sisustus/suunnittelu/materiaalin valinta jutuista yms...Niistä saa hyviä ideoita/vinkkejä joista voi poimia niitä itselle parhaiten sopivimpia juttuja ja samalla haaveilla jospa joskus pääsisi myös itse niitä toteuttamaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ja anteeksi, että vastaaminen on hieman kestänyt.:) Saunamme on varmaan joku 4,4 neliötä. Sopivan tilava, että mahtuu mukavasti kaikki, mutta ei kuitenkaan liian iso. Kiva kuulla, jos olet saanut inspiraatiota blogistamme.♥ :)

      Poista
  10. Hei Silja! Millä olette käsitelleet nuo saunan paneelit? Niin kaunis sävy :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti!:) Itse tykkään myös kovasti tästä puun lämpimästä sävystä. Puu on lämpökäsiteltyä haapaa ja värittömällä saunasupi -öljyllä käsitelty.:)

      Poista
    2. Moi. Lauteet siis tuota lämpökäsiteltyä haapaa. Paneelit ihan tavallista 180mm leveää höylättyä mäntypaneelia, käsitelty kertaalleen mustalla saunasupilla:)

      Poista
  11. Kiitti vastauksesta! :) Sitä hainkin, että onko tuo seinäpaneelien sävy supin musta vai harmaa ja montako kerrosta! Oletteko edelleen olleet tyytyväisiä Magnumin kiukaaseen? Siitä löytää kovin vähän kokemuksia netistä.

    VastaaPoista
  12. Ollaan oltu todella tyytyväisiä kiukaaseen! Saunottua tulee 3-4krt/viikko. Kiuas on tehokas, mutta suuren kivimäärän ansiosta, antaa kosteat ja pehmeät löylyt. Suositellaan!

    VastaaPoista
  13. Hei! Oletteko mistä ostaneet Magnum kiukaanne?

    VastaaPoista

Lämmin kiitos viestistäsi!:)